Första träningen

Av | 12 mars, 2018

Det visade sig svårare än tänkt att abonnera en hall för egen träning. Men Per kände en av vaktmästarna till skolans idrottshall och vi lyckades få tillgång till den efter 22.00 på onsdagkvällar. Inte helt optimalt med tanke på att vi jobbat hela dagen och alla skulle upp tidigt dagen efter. Men vi behövde börja någon stans så vi körde på det.

När vi bytte om började vi kolla vår utrustning. Vi hade bara varsitt rack och de var av enklare modell och köpta för längesedan. Vi bestämde att ett ämne till för nästa avstämning var utrustning. Vi måste kolla vad som är bäst, skor behöver vi förmodligen få hjälp av någon expert att prova ut. Vi skulle inte falla på så enkla detaljer som fel materialval.

Vi började med att värma upp genom att jogga runt hallen och göra lite olika hopp och till slut några stretchövningar. Vi tog rörelserna ur minnet från andra träningar vi varit på.

Sedan spände vi upp nätet och började spela dubbel, så att alla skulle få känna på bollen.

Vid första vätskepausen kom vi fram till att det är meningslöst att bara spela och bolla när ingen planerat träningen och följer upp det vi gör. Det viktigaste vi måste ta tag i är att skaffa en tränare.

Vi fortsatte att spela, både singel och dubbel. Det var länge sedan de flesta av oss spelat tennis, så vi var ganska ringrostiga. Men det var skönt att spela och komma igång med vår satsning. Vi var alla ordentligt taggade att fortsätta träna hårt när vi skiljdes åt strax efter midnatt.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *