Träningsplan

Av | 24 april, 2018

Vi har jobbat hårt för att få ihop ett bra upplägg, tränare, kost, utrustning mm. I lördags samlades vi åter för att gå igenom vad som hänt och lägga upp en konkret plan framåt för vår satsning. Våra tjejer var helt förstummade, vi åt nyttigt och regelbundet, ingen alkohol, tidigt i säng förutom onsdagar när vi tränade tillsammans och i övrigt mycket regelbunden motion. De gillade vad de såg, förut hade vi alla antydan till ”gubbmage”, men träningen och kosten hade gjort snabb nytta på våra kroppar.

Denna gång var vi fler med när vi samlades hemma hos Jimmy. Via vaktmästaren på skolan hade vi lärt känna en ung kille, Robin, som studerade till idrottslärare och nu gjorde sin praktik på skolan. Han hade som junior varit en lovande tennisspelare men ett krånglande knä hade satt stopp för en elitsatsning. Han tyckte det var kul att få börja träna oss. Han ställer upp gratis, han funderar själv på en karriär som tennistränare och tyckte det var bra övning också för honom.

Även min äldsta dotter Sanna var med. Hon är väldigt intresserad av kost, hälsa och motion. Hon har kost och näringslära som extrakurs på gymnasiet och funderar på att läsa vidare inom det på högskolan när hon tagit studenten.

Vi bestämde oss för att både satsa på singel och dubbel. Tennisträningen skulle till att börja med inriktas på servar och ett stabilt baslinjespel. Sedan kunde vi träna upp andra delar som passade vår individuella spelstil mer eftersom. Vi planerade styrke- och löpträning. Så mycket som möjligt ville vi träna tillsammans, men en hel del fick bli när vi fick in det i våra vanliga scheman.

Sanna hade tagit fram ett kostschema till var och en av oss. Hon hade även med recept till alla maträtter hon föreslog. Vi fick alla individuella scheman beroende på vår vikt, olika hälsoaspekter och vad vi tyckte om för mat.

Rack, bollar och skor var beställda från en tennisspecialist i USA. Vi var lite oroliga för storleken på skorna blev rätt för det skulle inte gå att returnera och byta dem. Men skulle de inte fungera fick vi åka till en bättre sportbutik i ex Borlänge och köpa nya.

Innan vi skiljdes åt berättade Robin att han hade en överraskning till oss. ”Min farsa och hans kompisar spelar också veterantennis precis som ni tänkt” berättade han. ”Jag har sagt att vi vill ha en träningsturnering med dem en helg så snart som möjligt. De bor i Örebro, antingen åker vi och möter dem där eller så kommer de hit”.

En första riktig tävling lät ju grymt bra! De var också fyra stycken, så det skulle bli ett bra turneringsformat. Vi bestämde oss för att höras under de närmaste dagarna och boka en lämplig helg. Nu blev vi ännu mer sporrade att träna hårt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *